28.5c İzmir
20 Nisan 2024, Cumartesi
Reklam Reklam

AKBANK SANAT STANDI, CONTEMPORARY ISTANBUL’DA BU YIL SUDARSHAN SHETTY’Yİ AĞIRLIYOR

AKBANK SANAT STANDI, CONTEMPORARY ISTANBUL’DA BU YIL SUDARSHAN SHETTY’Yİ AĞIRLIYOR

Küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın üstlendiği sergide bir video, bir de yerleştirme eseriyle yer alacak olan Sudarshan Shetty’nin sanat pratiği insanın evrensel var oluş gerçeğini sınar nitelikte.

 

Küratör Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, sergi ile ilgili değerlendirmesinde şöyle diyor: “İnsanoğlu yeryüzünde kültür oluşturmaya başladığı ilk günden beri kendi tapınağını kurma çabası içinde. Gerçekle gerçek ötesinin, bilinenle bilinmeyenin arasındaki bu yapılar gökyüzüne doğru uzanan kolonlar, geniş, büyük ve derin alanlar insanın meçhulle olan hesaplaşmasıdır. Shetty’nin sergisi aramanın gerçekliği üstüne kuruluyor. Gitmek ve gelmek, aramakla ilgili süreçlerdir. Her arayış mutlaka bulmakla sonuçlanmayabilir. Tıpkı her yolculuğun bir yere varmak zorunda olmaması gibi. Shetty, uzun yolun anlamını, insanın doğduğu andan itibaren çıktığı o uzun yolu, aramanın ve bulmanın trajiğini sorguluyor. Ve ana soru ortada duruyor: gitmek geri dönmemek midir?”

 

Sudarshan Shetty’nin Çekip Gitmek / Yürüyüp Gelmek isimli sergisi Contemporary Istanbul kapsamında 12-15 Eylül tarihleri arasında Akbank Sanat standında görülebilir.

 

 

Sergi Adı: Çekip Gitmek / Yürüyüp Gelmek, Walking Away / Coming A Way

Sanatçı: Sudarshan Shetty

Küratör: Hasan Bülent Kahraman

Sergi Tarihi: 12-15 Eylül, 2019

Yer: Contemporary Istanbul - Akbank Sanat Standı

 

 

Sudarshan Shetty Hakkında

 

1961 yılında Hindistan'ın Mangalore şehrinde doğan Hintli çağdaş sanatçı Sudarshan Shetty, Mumbai'de yaşıyor ve çalışıyor. Sir J. J. School of Art akademisinde resim eğitimini tamamlayan, zaman içerisinde daha çok heykel, enstalasyon, video, ses ve performans alanlarına yönelen Shetty, ağırlıklı olarak içinde kaybolduğumuz nesneler dünyasının beraberinde getirdiği temel ontolojik zorlukları araştırıyor.

 

Leila Heller Gallery, Galerie Templon, Galerie Krinzinger gibi uluslararası alanda saygın galeriler tarafından temsil edilen sanatçının melez yapıları, ait olduğu coğrafyaya ait kaygıları ve hareket kavramını araştırmanın yanı sıra, Hint ve Batı geleneklerinin kaynaştığı noktaları sorguluyor. Rolls-Royce Sanat programı, National Gallery of Modern Art, Kochi-Muziris gibi Hindistan'ın en ses getiren sanat platformlarında sergilediği işleriyle çağdaş sanat dünyasında isminden söz ettirmeye başlayan Shetty, Sidney Bienali, Vancouver Bienali, Art Basel gibi önemli uluslararası sanat oluşumlarında da yer aldı, 2016 yılında Kochi-Muziris Bienali'nin küratörlüğünü yaptı.

 

Sanatçının imza attığı sergilerden bazıları şöyle; ‘A Song A Story & The Empty Vessel’, Leila Heller Gallery, (Dubai), ‘Shoonya Ghar - Empty is this house’, Unlimited, Art Basel (İsviçre), ‘The Cave Inside’, Galerie Krinzinger (Avusturya), ‘Mimic Momento’, Galerie Daniel Templon, (Belçika), ‘Indian Highway’, Ullens Center (Çin), ‘Between the tea cup and a sinking constellation’, Galerie Daniel Templon (Fransa), ‘Listen outside this house’, GALLERYSKE, Bangalore (Hindistan).

 

 

@doramagazin

İnstagram'da takip edin